Arhive etichete: featured

7 feluri în care levitaţia este posibilă

Acest moment când credem că ne odihnim, când creierul pluteşte, ştiţi, în somn, este de fapt un moment când aş putea fi foarte creativ într-un mod foarte ciudat şi necontrolat.


De când se ştie, omul a visat să se desprindă de pământ. Câtă admiraţie şi invidie trebuie să fi fost pe păsări atâtea mii de ani!

Dacă nu a putut să-şi crească aripi, şi-a folosit atuul său numărul 1: gândirea. La început a zburat doar în gând. Până când visul său s-a materializat în mijloace de zbor.

Chiar dacă există diferite modele, autovehiculele nu diferă prea mult în principiu. La fel şi bicicletele sau motocicletele. Însă când vine vorba de zburat, diversitatea este extraordinară: avioane şi elicoptere, deltaplane şi parapante, rachete şi drone, baloane şi rucsacuri zburătoare, multe altele. Omul a zburat chiar şi în spaţiu, unde nicio pasăre nu poate ajunge!

Cu toate acestea, există ceva mai fascinant decât zborul: levitaţia. Această anulare a gravitaţiei, care uneori face ca anumite lucruri să se ridice în aer doar puţin, pare un soi de magie.

Este oare levitaţia cu adevărat posibilă sau sunt doar trucuri? Hai să vedem!

Citește în continuare 7 feluri în care levitaţia este posibilă

Top 19 cele mai înalte cruci din lume (până la ceruri?)

Oamenii au spus că crucea lui Hristos nu a fost un lucru eroic, dar vreau să vă spun că crucea lui Iisus Hristos a pus mai mult eroism în sufletele oamenilor decât orice alt eveniment din istoria omenirii.


Nu afli nimic nou dacă îţi spun despre creştinism că e una dintre cele trei religii monoteiste din lume, alături de islamism şi iudaism. Că are două milenii, ştie toată lumea. Ai auzit probabil şi că are cei mai mulţi adepţi din lume. Majoritatea locuitorilor globului pământesc sunt creştini, adică ortodocşi, catolici şi protestanţi. S-ar putea să ştii câte ceva şi despre unele dintre cele mai spectaculoase biserici şi catedrale din lume. Dar ce ştii despre cele mai înalte cruci din lume?

O să-mi facă plăcere să ţi le prezint, aşa că atunci când o să vezi una de la depărtare n-o să ridici din sprâncene a mirare. O să ştii despre ce e vorba.

Citește în continuare Top 19 cele mai înalte cruci din lume (până la ceruri?)

Tot ce trebuie să ştii despre floarea şi fructul pasiunii

Îmi amintesc de el cu o floarea pasiunii închisă la culoare în mână, privind-o cum nimeni nu a mai privit o astfel de floare, chiar dacă ar privi de la răsăritul zilei până la lăsarea nopţii, timp de o viaţă întreagă.


Tot auzim în ultimul timp despre fructul pasiunii… Ce-o mai fi şi ăsta? Au apărut o grămadă de fructe cu denumiri care mai de care mai ciudate. Abia ne-am obişnuit cu kiwi, mango, papaya şi avocado, acum aflăm că există fructul pasiunii, fructul dragonului, pomelo, physalis şi altele cu nume pe care nici nu le putem rosti, dar să le mai ţinem minte! Parcă văd că dacă le cauţi la supermarket, le găseşti la preţuri exagerate. Măcar de-ar fi bune la gust! Dar poţi să ştii?

Deci te-ai hotărât să guşti un fruct de care bunicii tăi n-au auzit niciodată şi pe care nu prea cred că sunt curioşi să-l încerce. Poate e bun totuşi, poate are nutrienţi mai mulţi, poate-ţi creşte nivelul de trai sau măcar stima de sine… Şi dacă tot vrei să vezi cum e, nu eşti curios să ştii cine i-o fi dat acest nume „pasional”? Poate n-o fi fost chiar lipsit de imaginaţie…

Citește în continuare Tot ce trebuie să ştii despre floarea şi fructul pasiunii

Wim Hof – cât poţi rezista la frig (mai mult decât crezi)

Frigul e prietenul meu călduros.

Când eram mic, mă întreceam cu prietenii la ţinut respiraţia sub apă. Unul dintre noi, care avea ceas subacvatic – invidiat de toţi – ne cronometra. Pentru că intervenea oboseala, era aproape imposibil să îţi baţi recordul atunci pe loc, în aceeaşi sesiune, cum s-ar spune. Dar reuşeam a doua zi. Însă venea iarna şi nu mai puteam să ne îmbunătăţim recordurile.

Aşa că unul dintre noi a inventat concursul de stat cu degetul în paharul cu gheaţă. Scoteam cuburile din congelator, umpleam paharul şi ne apucăm să ţinem degetul în apă cu ochii pe secundar. Nu ştiu cum am scăpat fără degerături, nu sfătuiesc pe nimeni să facă aşa ceva! Joacă de copii fără părinţi acasă, ce zile!

Şi iată, peste zeci de ani, l-am descoperit pe Wim Hof, supranumit pe bună dreptate Iceman, omul care poate să stea ore întregi în apa plină cu cuburi de gheaţă. Şi asta nu-i nimic. Citeşte în continuare şi hai să ne mirăm împreună de performanţele acestui om cu adevărat extraordinar!

Citește în continuare Wim Hof – cât poţi rezista la frig (mai mult decât crezi)