minions

Minioni vs Supereroi – care sunt mai tari?

Toţi ne luptăm pentru un bine superior. Dar, în acelaşi timp, cred că ceea ce face diferenţa, în cazul supereroilor, este să nu renunţi; să nu te predai. Cred că asta te face să fii un supererou.


În orice poveste, mai mult sau mai puţin adevărată, există eroi. Dar pentru ca povestea să fie întreagă, este nevoie şi de alte personaje. Hai să le spunem „figuranţi”.

Se întâmplă însă uneori ca figuranţii să capteze atenţia. Să le ia faţa eroilor. Şi să-şi câştige dreptul de a deveni eroi.

Aşa s-a întâmplat cu minionii din „Sunt un mic ticălos” („Despicable Me”).

Personajul principal este Felonius Gru, un morocănos chel, în formă de V, care pare să fi sărit peste ziua în care trebuia să-şi antreneze picioarele. La început se arată egoist, iritat fiind de cele 3 fetiţe – pe care pe urmă le-a adoptat. Gru nu-şi manifestă dragostea pentru slugile sale – minionii -, preferând să fie rece. Dar şi lucrurile reci pot fi bune; de exemplu, berea.

Minionii fac atâtea boacăne încât ar trebui să fie detestabili. De fapt, sunt adorabili. Şi au o putere grozavă: sunt ei înşişi. De multe ori au captat atenţia.

Aşa că s-au ales chiar şi cu propriul lor film. Acum ei sunt eroii. Dar oare cum s-ar compara cu supereroii arhicunoscuţi?

Hai să facem un studiu de caz. Să zicem că aş avea nevoie să fiu salvat. Aş prefera să vină un minion sau un supererou?


 1. Superminion vs Superman

  E o pasăre… E un avion… E Superman!” Superb zburător.

  Numai că Superminion arată ca un ou. Şi uite cum ajungem la întrebarea filozofică: Ce a fost mai întâi, oul sau…? Greu de ales în acest caz.

  Superminion
  Superman

 2. Batminion vs Batman

  Ai văzut ce maşină are Batman?! E foarte tare, dar consumă pe măsură. Ca idee, unul dintre modele arde 40 de litri la sută (6 mpg) 1)The Batmobile drives around Windsor” de Neil Lyndon, articol publicat în The Telegraph pe 29 noiembrie 2010.

  Pe de altă parte, minionii sunt economi, n-ar da banii pe combustibil. Aşa că prefer să-mi salveze viaţa Batminion, e mai ecologic.

  Batminion
  Batman

 3. Spider-minion vs Spider-man

  Prima dată când m-am uitat la Spider-man, am avut impresia că îmi arată semne obscene când îşi scoate plasa în acţiune.

  Spider-minion n-ar face aşa ceva – nu că nu i-ar plăcea, dar are doar 3 degete. Aşa că am avea o comunicare mai plăcută în timp ce-mi salvează viaţa.

  Spider-minion
  Spider man

 4. Iron Minion vs Iron Man

  Mereu am avut impresia că Iron Man e cam arogant. Mie nu mi-ar plăcea să-mi fie salvată viaţa de aroganţi d-ăştia. După aia îmi scot ochii că, vezi Doamne, ce au făcut pentru mine.

  Mai bine să apară Iron Minion, e mult mai simpatic. Şi chiar îi vine bine armura – zici că e un ou fiert bine (de supărare?!), pregătit pentru a fi decojit. E tare, mânca-ţi-aş!

  Iron Minion
  Iron Man

 5. Black Widow Minion vs Black Widow

  Aici este o alegere grea. Ştiu cum se termină o relaţie cu văduva neagră (păianjenul 2)Black Widow Spider Facts” de Jessie Szalay, articol publicat în Live Science pe 29 octombrie 2014) şi domniţa asta nu se numeşte la fel întâmplător. Dar ai văzut cum arată, cum se mişcă…? Şi seamănă atât de bine cu Scarlett Johansson! Simt că am nevoie să fiu salvat. Măcar o dată!

  Dar parcă văd că scap cu viaţă din asta şi Natasha Romanoff (da, „văduva” e rusoaică) mă face să o iau de nevastă. Iar peste un an, după ce va fi „anihilat” prăjiturică după prăjiturică, va arăta ca Black Widow Minion. Aşa că ce să mai pierd vremea cu iluzii – dacă asta-i soarta, o aleg direct pe minionă.

 6. Captain America Minion vs Captain America

  Captain America pare salvatorul perfect. Doar că ştii cum e cu americanii: după ce te scapă, vor să-şi recupereze cheltuielile. Cu vârf şi îndesat. Iar eu n-am nicio sondă în curte.

  Minionii nu prea înţeleg cum e cu banii. Le dau o banană şi sunt fericiţi. Aşa că prefer varianta asta.

  Captain America Minion
  Captain America

 7. Wolverine Minion vs Wolverine

  Dacă l-aş vedea pe Wolverine în realitate, cu privirea lui încruntată şi lamele înfricoşătoare, aş muri de spaimă. N-ar mai apuca să mă salveze.

  Wolverine Minion pare mai degrabă pregătit să felieze banane. Poate îmi dă şi mie când mă salvează. (Ca ostatec, am auzit că ţi se aplică tot felul de torturi psihice; de exemplu, nu ţi se dau banane – chiar şi o săptămână!)

 8. Thor Minion vs Thor

  Cum e să vezi că vine cineva cu barosul să te salveze? Pe lângă Thor, cei de la descarcerare sunt nişte finuţi.

  Thor Minion are un ciocănel. Nu ştiu ce poate face cu el, dar după cum face cu ochiul, trebuie să ştie el vreo şmecherie.

 9. Hulk Minion vs Hulk

  Îl ştii pe Hulk? Nu fotbalistul care cică ar fi trimis portarul prin plasa porţii 3)Hulk SMASH! Zenit striker blasts the ball so hard it knocks the goalkeeper THROUGH THE NET” de Jim Daly, articol publicat în Daily Mirror pe 26 iunie 2015, ci supereroul. Este un munte de muşchi. M-ar scoate din orice temniţă. Dar numai când au chef muşchii lui. Pentru că nu arată aşa tot timpul. Trebuie să-l apuce furia sau mai ştiu eu ce. Şi apoi câtă încredere poţi avea într-un furios cu muşchi? Poate distruge tot în calea sa, chiar dacă are cele mai bune intenţii. Parcă văd scena finală din „Şoareci şi oameni” 4)Of Mice and Men” de John Steinbeck; mai bine lasă.

  Însă Hulk Minion este adorabil chiar şi furios. Ar muri toţi duşmanii în calea lui. De râs.

 10. Green Lantern Minion vs Green Lantern

  Hal Jordan ar fi un salvator interesant. Dar puterile sale depind de energia pe care o are la dispoziţie. Parcă văd că-l lasă bateria taman când am nevoie de el.

  Pun pariu că Green Lantern Minion se reîncarcă cu o banană mai crudă. Şi oricum, minionii par să aibă o energie inepuizabilă.

 11. Wonder Minion vs Wonder Woman

  Minunea asta de femeie are şi un nume: Prinţesa Diana din Themyscira. Asta a fost cetatea amazoanelor, pe undeva prin Grecia. Cu tot respectul pentru amazoane, că erau femei de acţiune, dar de când cu Calul Troian, cică să n-ai încredere în greci. Dacă aş avea nevoie să fiu salvat şi doar Wonder Woman ar putea să o facă, sigur ar găsi un tip mai arătos ca mine, care să aibă prioritate. Şi apoi, în zilele noastre, grecii abia se pot salva pe ei înşişi – vezi cum le merge economia.

  Nici miniona Wonder Woman nu stă mai bine: prinţesuca dodoloaţă pare să fi scăpat la fast-food. O să mă salveze după ce-şi termină hamburgerul. Plus un hot-dog. Cu cartofi prăjiţi. Şi ketchup. Urmat de un desert. Deja m-a uitat.

  Wonder Minion
  Wonder Woman

 12. Zorro Minion vs Zorro

  Zorro merită tot respectul. Singura supertehnologie de care dispune este spada, iar superputerea sa este curajul. Dacă aş fi fost vreo domniţă focoasă, nu-mi făceam griji. Dar nu sunt.

  Cred că tot cu Zorro Minion am mai multe şanse. Plus că face un Z delicios.

  Zorro Minion
  Zorro

  Semnul lui Zorro Minion
  Semnul lui Zorro

 13. Minions in Black vs Men in Black

  Oamenii în negru vor să înlăture extratereştrii de pe Pământ. Însă hai să fim serioşi: care extratereştri?! Cred mai degrabă că oamenii în negru au nevoie de oamenii în alb. Nu prea am încredere că mă vor salva.

  Minionii în negru măcar au simţul umorului. Nu sunt agresivi, arma lor letală e banana. M-ar putea salva de o zi proastă.

  Minions in Black
  Men in Black

Spre deosebire de supereroi, minionii nu încearcă să aibă corpul perfect, pacheţele de muşchi cu care să-şi atragă posibilele „victime” pasionale. Ei sunt atrăgători exact aşa cum sunt. Prin simplul lor comportament, naivitate şi o încredere în sine infinită, au cucerit o mulţime de adolescente. Şi nu numai.

Deşi supereroii mereu culeg lauri după un act de eroism, minionii nu au nevoie de aşa ceva. Singura lor recompensă poate fi banana, care pentru ei este mai preţioasă decât aurul.

Cred cu tărie că echipa formată din Kevin, Stuart şi Bob poate concura cu orice echipă de 3 formată din oricare supereroi. Ba chiar şi cu Cei 4 Fantastici. Nu are nimeni superputeri cum au minionii!

În ultima vreme auzim de triouri precum BBC (Benzema + Bale + Cristiano Ronaldo) sau MSN (Messi + Suarez + Neymar), care sunt de neoprit pe terenul de fotbal. De abia aştept să aud de KSB (Kevin + Stuart + Bob)! Ce zici, n-ar fi tare?!

Articol scris exclusiv pentru Miratico de Lucian Velea
Lucian Velea este fondatorul site-ului Miratico şi al multor alte proiecte online.

Sugestii pentru continuare:
Lars Andersen
Lars Andersen - 20 de feluri în care zbârnâie arcul mai ceva ca Legolas
Povestea unui arcaş uluitor şi cele mai spectaculoase trucuri ale sale, comentate pentru scenarişti şi regizori (dar cine nu-i unul?)
Shaolin
Ce înseamnă, de fapt, să fii călugăr Shaolin?
O scurtă prezentare a vieţii duse la Templul Shaolin, de la meditaţia care aduce echilibrul interior până la antrenamentele pentru o formă fizică uluitoare
Heidi Klum Halloween
Heidi Klum - Regina petrecerilor de Halloween
Istoria completă a petrecerilor organizate de Heidi Klum pentru Halloween, mereu surprinzătoare de la o ediţie la alta

Referinţe

Referinţe
1 The Batmobile drives around Windsor” de Neil Lyndon, articol publicat în The Telegraph pe 29 noiembrie 2010
2 Black Widow Spider Facts” de Jessie Szalay, articol publicat în Live Science pe 29 octombrie 2014
3 Hulk SMASH! Zenit striker blasts the ball so hard it knocks the goalkeeper THROUGH THE NET” de Jim Daly, articol publicat în Daily Mirror pe 26 iunie 2015
4 Of Mice and Men” de John Steinbeck

Ţi-a plăcut articolul? Acum e rândul tău. Ne faci o mare bucurie dacă îl recomanzi şi prietenilor:

Şi nu uita să ne scrii părerea ta într-un comentariu – chiar ne interesează!

Care este supereroul tău preferat?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *