Miratico Manifesto


„Încă o publicaţie online?!”

Da.

Din convingerea că se poate face ceva excelent.

Denumirea noii publicaţii este Miratico – de la latinescul mira, care înseamnă minunată / uimitoare / surprinzătoare (la singular feminin, dar şi la plural neutru).

Şi pentru ca intenţiile să fie clar asumate, începem prin a publica manifestul publicaţiei online Miratico:

 1. Lumea este minunată. Există multe fiinţe şi lucruri extraordinare, care merită aduse mai mult în atenţie.
 2. Cercetarea este baza. Orice informaţie trebuie studiată, înţeleasă şi analizată înainte de a fi publicată.
 3. Claritatea ajută înţelegerea. Totul trebuie prezentat pe înţeles, fiindcă important este ca mesajul să ajungă cu adevărat la public, iar aceasta se referă atât la conţinut, cât şi la formă.
 4. Imaginile completează textul. Tehnologia a făcut atât de facilă exprimarea vizuală, încât un text simplu este pur şi simplu incomplet.
 5. Încrederea dă putere. Circulă atât de multe informaţii eronate sau distorsionate, încât afirmaţiile trebuie susţinute prin terţi şi detalii de câte ori se poate.
 6. Pozitiv înseamnă benefic. Există atât de multe ştiri negative în presă, iar acestea fac în mod cert rău chiar fără să ne dăm seama – reversul este calea spre inspiraţie şi fericire.
 7. Relaxarea aduce bucurie. Prea multă seriozitate strică, fiindcă suntem fiinţe ludice încă din copilărie şi e păcat să pierdem asta.
 8. Publicarea implică promisiune. Orice primeşte undă verde pentru a pleca spre public poartă subtitlul „Merită să ai de-a face cu mine!” – iar această promisiune trebuie respectată.
 9. Timpul este preţios. La câte pot fi făcute în lumea de azi, lectura unui articol chiar trebuie să merite timpul acordat.
 10. Valoarea aduce schimbarea. La finalul unui articol bun trebuie să simţi că măcar o fărâmiţă din tine s-a schimbat.

PS. Cuvântul „manifest” este asociat adesea cu politica, dar de fapt e folosit în variate domenii: artă, ştiinţă, educaţie etc. Iată câteva astfel de exemple, dintre cele mai cunoscute (cu precizări la baza imaginilor):

Articol scris de Lucian Velea
Lucian Velea este fondatorul site-ului Miratico şi al multor alte proiecte online.

Ţi-a plăcut articolul? Acum e rândul tău. Ne faci o mare bucurie dacă îl recomanzi şi prietenilor:

Şi nu uita să ne scrii părerea ta într-un comentariu – chiar ne interesează!

3 comentarii la „Miratico Manifesto”

 1. Minunat! Simt deja o unda de relaxare la gandul pozitiv ca mai exista oameni care si-au pastrat gandirea clara ca sa poata cerceta si aduce valoare in vietile noastre inconjurate de neincredere si rautate. Le doresc tuturor celor ce vor scrie sau citi acest blog sa nu uite sa iubeasca si sa se bucure de sentimentele minunate care ii pot inalta pe cei ce nu au uitat sa iubeasca.

Eşti un susţinător pentru Miratico Manifesto?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *