Heidi Klum Halloween

Heidi Klum – Regina petrecerilor de Halloween

Mai bine stau acasă decât să ies afară într-un costum de Halloween neinspirat.


Halloween este o sărbătoare de groază – unii se bucură că mai au ocazia pentru nişte sperieturi amuzante, alţii sunt îngroziţi că iar trebuie să treacă prin asta. Cert este că nu o poţi ignora.

În esenţă, Halloween este o sărbătoare religioasă: All Hallows’ Evening (Seara de Ajun a Tuturor Sfinţilor). În multe părţi ale lumii este marcată de secole într-un fel sau altul. Se comemorează cei mai buni plecaţi dintre noi, cunoscuţi sau mai puţin cunoscuţi. Adesea cu tristeţe.

Numai că în America lucrurile au evoluat altfel. Treptat a devenit o sărbătoare distractivă. Cel mai bun moment pentru a lua în râs toate spaimele, toţi demonii, tot ce ne bântuie (mai mult sau mai puţin figurat).

Costumarea este unul dintre cele mai haioase obiceiuri de Halloween. Unora chiar le place. Dar nimeni nu o face ca Heidi Klum. Femeia a dus asta la un alt nivel. Dacă nu mă crezi, stai să vezi…


Cine este Heidi Klum?

Heidi Klum în prima zi de şcoală

În vechiul oraş german Bergisch Gladbach se năştea pe 1 iunie 1973 o minune de fetiţă. I-au pus numele Heidi.

Dacă mama ta e coafeză, iar tatăl tău este director la o firmă de cosmetice, îţi poţi imagina că ai toate datele, ca fată, să arăţi cât se poate de aranjată. Cu toate astea, Heidi nu s-a dat în vânt după modeling, ca alte adolescente.

Heidi Klum la 13 ani

Însă la 18 ani, devenise atât de frumoasă, încât prietenii trăgeau de ea să se înscrie măcar la un concurs de frumuseţe. Aşa a ajuns la „Model 92”. Din 25.000 de candidate, a ieşit prima, pe 29 aprilie 1992. Bam! Un contract de 300.000 de dolari.

Tocmai îşi termina liceul, aşa că a acceptat contractul.

Din una în alta, nevinovată, a ajuns pe copertele marilor reviste. A lucrat cu mulţi fotografi cunoscuţi şi a fost model de body painting pentru renumita artistă Joanne Gair.

Făcută pentru succes

În 1999, Heidi Klum a devenit prima nemţoaică cu statut de „înger” la Victoria’s Secret. Iar treaba asta a ţinut 13 ani. Chiar a condus festivităţile pentru faimosul Victoria’s Secret Fashion Show la ediţiile din 2002, 2006, 2007 şi 2009.

Heidi Klum în 2003

În perioada 2007-2011, Heidi Klum a fost în topul celor mai bine plătite supermodele, întocmit de Forbes, pe poziţiile 2-3, cu câştiguri de până la 20 de milioane de dolari pe an. Şi asta în condiţiile în care nici măcar nu întrunea caracteristicile uzuale ale unui model: nu era suficient de suplă şi avea pieptul prea dezvoltat. Nu că ar fi deranjat pe cineva.

Heidi Klum e o femeie deşteaptă. A fost model pentru că ieşeau milioane de dolari din asta, dar şi pentru că îi place să fie în centrul acţiunii. Când şi-a încheiat activitatea în modeling, a dovedit că poate face multe altele.

A fost gazdă şi jurat în emisiunea-concurs „Germany’s Next Topmodel” timp de 10 sezoane. Pentru emisiunea „Project Runway”, pe care o şi produce, a obţinut premiul Emmy. În 2013 a devenit jurat la „America’s Got Talent”. Chiar e de notorietate că Heidi Klum struneşte excelent orice eveniment, de la o mică petrecere până la o mare adunare de celebrităţi.

Este şi creatoare de modă, cu linii de îmbrăcăminte pentru femei şi bărbaţi, lenjerie intimă şi costume de baie, pantofi şi bijuterii, plus parfumuri şi cosmetice. Ca artist plastic, are câteva lucrări apreciate. Când se plictiseşte, mai apare în câte un film şi mai înregistrează câte un cântec.

Printre toate astea, a făcut şi 4 copii, între 2004 şi 2009. Da, a născut de patru ori în timp ce era supermodel!

Heidi Klum însărcinată
Heidi Klum în bikini

Heidi Klum iubeşte copii. Nu doar pe ai ei. Numeroasele acţiuni caritabile pe care le-a organizat în folosul copiilor au fost recunoscute de American Red Cross 1)Heidi Klum shines in angelic gold and white dress to accept Crystal Cross Award from American Red Cross” de Christine Rendon, articol publicat în Daily Mail pe 18 mai 2014 şi UNICEF 2)Getting ready to play dress up? Heidi Klum goes smart as she accepts award for charity work ahead of her annual Halloween bash” Paul Chavez, articol publicat în Daily Mail pe 31 octombrie 2014.

Heidi Klum’s Halloween Party

Să recapitulăm – avem:

 • o femeie frumoasă, care adoră să fie în centrul atenţiei
 • o tipă dezgheţată, ce n-are niciun complex în a fi oricât de extravagantă
 • o creatoare de modă cu o bogată experienţă în domeniu
 • o artistă plastică, căreia îi place şi body painting
 • o minte zburdalnică, cu umor
 • o mamă a 4 copii
 • o celebritate, care îşi foloseşte numele pentru acţiuni caritabile în folosul copiilor

Nu ştiu dacă sesizezi, dar când combini toate astea, obţii persoana ideală pentru un eveniment de Halloween!

Şi Heidi Klum a sesizat. Aşa se face că din anul 2000 organizează Heidi Klum’s Halloween Party – un eveniment în scop caritabil. Dacă vrei să participi, trebuie doar să fii pe fază când se scot biletele la licitaţie. Şi să ai vreo 10.000 de dolari – cam la atât ajunge un bilet.

Ca să se asigure că evenimentul capătă toată atenţia, în fiecare an Heidi Klum apare costumată de Halloween. Să nu-ţi imaginezi că doar îşi închiriază vreun costumaş zglobiu ca să se achite de rol. De fapt, nu poţi să-ţi imaginezi! Până n-ai văzut-o pe Heidi Klum de Halloween, n-ai văzut mai nimic din sărbătoarea asta. Nu degeaba a fost supranumită Queen of Halloween.

 1. 2000 - Păpuşă pentru băieţi răi

  Prima ediţie, în 2000, a fost de mai mică amploare. Că aşa-i a început.

  Heidi Klum a apărut într-o rochie din latex, cu un look gotic. Comentezi?!

  Heidi Klum 2000
  Heidi Klum 2000a
  Heidi Klum 2000b
  Heidi Klum 2000c

 2. 2001 - Lady Godiva

  În 2001, Heidi Klum a închiriat pentru petrecerea de Halloween clubul Lot 61 din New York. Şi-a făcut apariţia spectaculos, călare pe cal, ca Lady Godiva. Oarecum.

  Dacă nu ştii legenda, să-ţi spun pe scurt cea mai cunoscută variantă. Lady Godiva, fiind mai miloasă, se tot ruga de soţul ei să reducă taxele arendaşilor. Cum baştanul nu voia cu niciun chip, ca să scape de gura ei, i-a spus într-o doară că o să facă asta când o călări goală prin localitate. Lady Godiva a luat-o de bună. I-a anunţat pe localnici să-şi închidă obloanele şi să stea în case, fiindcă o va face. Numai că Lady Godiva era o femeie foarte frumoasă. Peeping Tom nu s-a putut abţine şi s-a uitat printr-o găurică din oblon. Când Lady Godiva a trecut pe acolo în toată splendoarea, acoperită doar de minunatul ei păr lung şi blond, s-a petrecut un blestem. Peeping Tom a orbit.

  Aşa că Heidi Klum a cam trişat. Desigur, ca să nu orbească nimeni.

  Heidi Klum 2001
  Heidi Klum 2001a
  Heidi Klum 2001b
  Heidi Klum 2001c

 3. 2002 - Betty Boop

  O mai ştii pe Betty Boop? Heidi Klum are forme, dar nu chiar rotunjimile personajului de desene animate. Totuşi, cu puţină magie, s-a rezolvat.

  O să spui: Betty Boop e personaj de Halloween?! Dacă te uiţi cu atenţie, de această dată are dinţi de vampir.

  Heidi Klum 2002
  Heidi Klum 2002a
  Heidi Klum 2002b
  Heidi Klum 2002c

  Printre participanţii de la această ediţie s-a numărat şi Karolína Kurková, cu care Heidi Klum era colegă la Victoria’s Secret.

  Preferi originalul sau o alegi pe Heidi?

  Betty Boop
  Heidi Klum ca Betty Boop

 4. 2003 - Extraterestra vorace

  Pe 31 octombrie 2003, Heidi Klum a apărut la petrecere ieşind dintr-o farfurie zburătoare. O fată de aur. Extraterestra a făcut semne de pace, dar câtă încredere poţi avea în dantura aia? Sigur vrea să te mănânce de viu. (Pe de altă parte, cred că unii s-ar fi riscat…)

  Heidi Klum 2003
  Heidi Klum 2003a
  Heidi Klum 2003b
  Heidi Klum 2003c

 5. 2004 - Vrăjitoarea Roşie

  Ajunsă la a cincea ediţie, petrecerea devenea o tradiţie. La clubul Marquee din New York, pe 31 octombrie 2004, apărea în zbor Vrăjitoarea Roşie. Cu un schelet de 20 de kilograme în spinare. (O fi fost bagajul emoţional.)

  Zborul nu a fost tocmai lin – mecanismul s-a blocat şi Heidi Klum a rămas… în aer 3)Why Heidi Klum was almost kept out of her own Halloween party” de Hardeep Phull, articol publicat în New York Post pe 31 octombrie 2015. Să se fi suit şi ea pe o mătură, ca o vrăjitoare clasică, altfel ar fi mers treaba!

  Pe atunci, Heidi Klum tocmai începuse o relaţie cu celebrul muzician Seal. L-a antrenat şi pe el în „nebunia” ei, amorezul devenind Fantoma de la Operă. (Uneori, bărbaţii sfârşesc prin a se plânge că n-au ştiut cu ce vrăjitoare au de-a face. Seal nu poate spune asta.)

  Heidi Klum 2004
  Heidi Klum 2004a
  Heidi Klum 2004b
  Heidi Klum 2004c

 6. 2005 - Vampiriţă

  Happy Valley este o localitate părăsită din statul New York, despre care circulă tot felul de legende cu fantome, extratereştri etc. Întâmplător sau nu, pe 31 octombrie 2005, Heidi apărea în calitate de vampiriţă, fâlfâindu-şi aripile, la clubul Happy Valley din New York City, pentru petrecerea sa anuală de Halloween.

  Ca să nu se spună că-i fără inimă, şi-a pus-o în piept, la vedere.

  De această dată, Seal a fost poliţistul care a arestat-o. I-a pus cătuşele şi a interogat-o toată noaptea. (Făcuseră nunta cu câteva luni înainte.)

  Heidi Klum 2005
  Heidi Klum 2005a
  Heidi Klum 2005b
  Heidi Klum 2005c

 7. 2006 - Şarpele din Grădina Edenului

  În 2006, petrecerea s-a mutat în Los Angeles, la clubul SBE’s Privilege.

  Heidi era însărcinată în 8 luni. Dar nu putea să rateze petrecerea de Halloween pentru atâta lucru. Şi-a pus creativitatea la treabă şi a rezultat una dintre cele mai inedite costumaţii văzute vreodată.

  Seal a fost… Eva. De tot râsul. Aşa-i trebuie dacă a muşcat din fructul oprit.

  Heidi Klum 2006
  Heidi Klum 2006a
  Heidi Klum 2006b
  Heidi Klum 2006c

  A fost însă o adevărată aventură să ajungă la petrecere. Şi-au dat seama în ultimul moment că Heidi este atât de mare, încât n-ar putea intra nici într-un microbuz. Noroc că au găsit rapid o decapotabilă 4)Why Heidi Klum was almost kept out of her own Halloween party” de Hardeep Phull, articol publicat în New York Post pe 31 octombrie 2015.

  La petrecere, Heidi şi-a dat seama că este imposibil să se aşeze 5)Why Heidi Klum was almost kept out of her own Halloween party” de Hardeep Phull, articol publicat în New York Post pe 31 octombrie 2015. Nici măcar să se rezeme nu avea cum. Îţi dai seama ce coşmar e pentru o femeie aproape de a da naştere să stea numai în picioare. Halloween veritabil.

  Petrecerea devenise deja de notorietate, lista de invitaţi fiind plină de celebrităţi: Minnie Driver, Rhona Mitra, Alyssa Milano, Elisha Cuthbert, Paris Hilton, Lauren Woodland, Jennifer Gareis, Lena Gercke etc.

 8. 2007 - Pisica de coşmar

  31 octombrie 2007, tot în Los Angeles, la barul The Green Door. De această dată, Heidi e o pisică. Ai mai văzut costumaţii de pisici, dar niciunul aşa. A fost pictat manual, cât se poate de realist.

  Pisica asta pare tare drăguţă, dar mâţa blândă zgârâie rău. Iar după cum îi arată dinţii, n-ar fi exclus să sară la beregată. Dar dacă ai făcut o donaţie pentru copii, sigur scapi.

  Seal nu a fost disponibil. Ca să nu pară o pisică vagaboandă, Heidi a purtat un medalion pe care scria „DACĂ O GĂSIŢI, VĂ ROG SĂ I-O RETURNAŢI LUI SEAL”.

  Heidi Klum 2007
  Heidi Klum 2007a
  Heidi Klum 2007b
  Heidi Klum 2007c

 9. 2008 - Kali

  În 2008, petrecerea s-a întors la New York, în clubul 1 Oak. E o atmosferă mai bună pentru nebunii.

  O ştii pe Kali, zeiţa morţii şi a timpului la hinduşi? Pe ea a întruchipat-o Heidi de Halloween. Cu Seal alături, ca Ginghis Han. (Ştiu că toată povestea asta ar trebui să fie de groază, dar pentru mămici este mai de groază că au doar două mâini.)

  Heidi Klum 2008
  Heidi Klum 2008a
  Heidi Klum 2008b
  Heidi Klum 2008c

  Printre invitaţi s-au numărat creatorii de modă Christian Siriano şi Austin Scarlett, celebra cântăreaţă Pink şi actorul Kyle MacLachlan.

 10. 2009 - Corbul

  A zecea ediţie a petrecerii de Halloween în stil Heidi a avut loc pe 31 octombrie 2009 la clubul Voyeur din West Hollywood.

  Ai văzut vreodată un corb care îţi dă atâtea sentimente amestecate?!

  Heidi Klum 2009
  Heidi Klum 2009a
  Heidi Klum 2009b
  Heidi Klum 2009c

  Cum era de aşteptat, petrecerea a abundat în celebrităţi: Jessica Alba, Eliza Dushku, Jessica Lowndes, Kelly Osbourne, Selita Ebanks, Paris Hilton, Kayla Ewell şi Nina Dobrev.

 11. 2010 - Extraterestra robotică

  Pentru a unsprezecea ediţie, Heidi a vrut să fie cu adevărat la înălţime. A avut aproape doi metri şi jumătate la evenimentul care s-a desfăşurat pe 31 octombrie 2010 la restaurantul Lavo din New York City. Costumaţia de Transformer a fost concepută de Martin Izquierdo, renumit pentru aripile din show-urile Victoria’s Secret.

  Nici Seal n-a venit de pe lumea asta. A fost Silver Surfer. Chiar şi împachetat cu muşchi, zdrahonul a rămas un pici.

  Heidi Klum 2010
  Heidi Klum 2010a
  Heidi Klum 2010b
  Heidi Klum 2010c

  Heidi arată nemaipomenit – dar oare cum se ducea la toaletă?! Ăsta e un mister demn de zona crepusculară.

 12. 2011 - Anatomie şi maimuţe

  În 2011, petrecerea a fost dublă.

  Pe 29 octombrie a avut loc un eveniment special la Tao Nightclub din Las Vegas. Heidi şi-a dat şi pielea de pe ea pentru copii. La figurat, dar şocant. Sunt câţiva medicinişti care ar fi învăţat mai bine studiind-o.

  Heidi Klum 2011
  Heidi Klum 2011a
  Heidi Klum 2011b
  Heidi Klum 2011c

  Apoi, pe 31 octombrie, petrecerea de Halloween s-a desfăşurat la PH-D Lounge din Dream Hotel, în New York City. Heidi şi Seal au venit de pe Planeta Maimuţelor. Îţi dai seama ce s-au mai maimuţărit toată noaptea!

  Heidi Klum & Seal 2011
  Heidi Klum & Seal 2011a
  Heidi Klum & Seal 2011b
  Heidi Klum & Seal 2011c

  La petrecerea asta a fost plin de modele precum Doutzen Kroes, Kate Upton, Christine Teigen şi Jessica White. Să alegi pe care să o inviţi la dans – ăsta coşmar!

 13. 2012 - Cleopatra

  Halloween a fost cu adevărat de groază în 2012. Fără glumă. Tocmai atunci uraganul Sandy a lovit nord-estul Statelor Unite. Şi a fost devastator 6)Superstorm Sandy: Facts About the Frankenstorm” de Tim Sharp, articol publicat în Live Science pe 27 noiembrie 2012. Heidi Klum a anunţat că petrecerea ei se suspendă, din respect pentru cei afectaţi.

  Totuşi, nu putea să întrerupă tradiţia. Aşa că Heidi Klum’s Halloween Party a avut loc în… decembrie. Fără Seal (pentru că, spre surpriza tuturor, s-au despărţit), dar cu Moş Crăciun – când l-ai mai văzut la o petrecere de Halloween?!

  Heidi Klum a fost Cleopatra. Cu un machiaj unic, realizat de Bill Corso (premiat cu Oscar şi Emmy ca make-up artist). Petrecerea s-a desfăşurat la New York, iar toate fondurile obţinute s-au îndreptat către cei aflaţi în nevoie după trecerea uraganului Sandy.

  Heidi Klum 2012
  Heidi Klum 2012a
  Heidi Klum 2012b
  Heidi Klum 2012c

  Nu ţi se pare că Heidi Klum seamănă surprinzător de bine cu Elizabeth Taylor când a interpretat-o pe Cleopatra în faimosul film omonim din 1963? Sau o fi revenit Liz printre noi de Halloween?!

  Elizabeth Taylor - Cleopatra
  Heidi Klum - Cleopatra

 14. 2013 - Bătrâna de 95 ani

  Ce o îngrozeşte cel mai tare pe o femeie foarte frumoasă? Bătrâneţea.

  Heidi Klum a înfruntat acest „monstru”, cu mult umor. Pe 31 octombrie 2013 a apărut complet schimbată la petrecerea de la clubul Marquee din New York. S-a transformată într-o bătrână de 95 ani. Cum a făcut asta?! La cât de credibil arată, trebuie să fie ceva necurat la mijloc! Oricum, transformarea a fost atât de reuşită, încât a trebuit să demonstreze că este ea, pentru a fi primită la propria petrecere 7)Why Heidi Klum was almost kept out of her own Halloween party” de Hardeep Phull, articol publicat în New York Post pe 31 octombrie 2015.

  Heidi Klum 2013
  Heidi Klum 2013a
  Heidi Klum 2013b
  Heidi Klum 2013c

 15. 2014 - Fluturele

  În 2014, pentru ediţia cu numărul 15 a petrecerii sale de Halloween, Heidi Klum s-a gândit la ceva măreţ. A apărut la clubul Tao Downtown din New York City ca un… fluture.

  Poate te gândeşti că nu e nimic mai banal decât să te costumezi în fluturaş. Toate fetiţele o fac încă de la grădiniţă. Dar trebuie să o vezi pe Heidi!

  Heidi Klum 2014
  Heidi Klum 2014a
  Heidi Klum 2014b
  Heidi Klum 2014c

 16. 2015 - Jessica Rabbit

  O ştii pe seducătoarea Jessica Rabbit? În ciuda numelui, nu este iepuroaică. Dar dacă ai sânge de iepure, s-ar putea să-ţi pară soţia ideală. Aşa s-a gândit (nu prea mult) şi Roger Rabbit, iepuroiul din excelenta comedie „Cine vrea pielea lui Roger Rabbit?” („Who Framed Roger Rabbit„).

  Heidi Klum a încarnat-o pe „femeia de vis” pe 31 octombrie 2015, la petrecerea de Halloween care a avut loc la clubul Lavo din New York City.

  Heidi Klum 2015
  Heidi Klum 2015a
  Heidi Klum 2015b
  Heidi Klum 2015c

  Şi ca să nu fie singura, la petrecere au participat o mulţime de frumuseţi ale momentului: Jennifer Lopez, Nicole Scherzinger, Jessica Lowndes, Emily Ratajkowski, Lindsay Ellingson, Nina Agdal, Gigi Hadid etc.

  Preferi desenul animat sau animatoarea desprinsă din desene?

  Jessica Rabbit
  Heidi Klum ca Jessica Rabbit

Să tragem linie

Hai să facem un test de atenţie: de câte ori a purtat Heidi Klum lentile de contact la petrecerile de Halloween?

Dacă ai observat măcar o dată, e bine.

Încerc să-ţi spun că are apariţii cu o extraodinar de mare atenţie la detalii. Totul este bine gândit şi impecabil realizat. Nemţeşte.

Heidi Klum a luat o simplă joacă, veche de secole, şi a făcut din ea o artă. Este un exemplu uimitor pentru ce înseamnă să faci un lucru bine, cu tot sufletul.

Şi nu doar o dată. De fiecare dată.

S-a distrat de minune, dar în acelaşi timp a adus mult bine pentru nenumăraţi copii în nevoie. Are un mod aparte pentru „trick or treat”.

Tu ce alegi?

Articol scris exclusiv pentru Miratico de Lucian Velea
Lucian Velea este fondatorul site-ului Miratico şi al multor alte proiecte online.

Sugestie pentru continuare:
mireasă
69 de idei trăznite pentru rochia de mireasă
Cauţi rochii de mireasă inedite? Aici găseşti tot ce nu-ţi imaginezi - vei rămâne cu gura căscată sau vei râde cu lacrimi

Referinţe

Referinţe
1 Heidi Klum shines in angelic gold and white dress to accept Crystal Cross Award from American Red Cross” de Christine Rendon, articol publicat în Daily Mail pe 18 mai 2014
2 Getting ready to play dress up? Heidi Klum goes smart as she accepts award for charity work ahead of her annual Halloween bash” Paul Chavez, articol publicat în Daily Mail pe 31 octombrie 2014
3, 4, 5, 7 Why Heidi Klum was almost kept out of her own Halloween party” de Hardeep Phull, articol publicat în New York Post pe 31 octombrie 2015
6 Superstorm Sandy: Facts About the Frankenstorm” de Tim Sharp, articol publicat în Live Science pe 27 noiembrie 2012

Ţi-a plăcut articolul? Acum e rândul tău. Ne faci o mare bucurie dacă îl recomanzi şi prietenilor:

Şi nu uita să ne scrii părerea ta într-un comentariu – chiar ne interesează!

Ce "monstru" vrei să-ţi înfrunţi de Halloween?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *